//Forever Imperfect
SAD LIFE

Isnin, 7 Julai 2014 @ 8:38 PG | 0 Comment [s]

miss me ?? dah lama tak update blog. dah berhabuk blog aku ni :3 dah lama tak story mory.

sometime aku rasa mcm dikhianati. aku tahu bukan senang seseorang tu nak berubah. hmm aku pernah setia tapi dikhianati, aku pernah percaya tapi aku ditipu, aku pernah berharap tapi harapan
aku sia-2. aku sayang diaa tapi dia xpernah nak cuba berubah untuk aku. kalau dia betul2 sayang aku dia akan berubah sebelum kitorg di ijab kabulkan. mungkin perkahwinan ini hanya sia-sia ?? atau mungkin aku dah tersilap langkah ?? orang tua-2 selalu kata yang berkahwin muda memang banyak dugaan. adakah ini dugaan yang terpaksa aku lalui ?? bukan senang nak lalui semua ni. aku selalu terluka. terluka dengan sikapnya. aku rindu... rindu dengan kejujuran, rindu dengan kesetiaan.. andai dia bukan jodohku YA ALLAH jangan terus biarkan diri ini disakiti olehnya, andai semua ini tipu berlaka jangan biarkan diri ini terus terpedaya...

True love :')

Khamis, 18 April 2013 @ 3:07 PG | 0 Comment [s]

Salam guys :') woww! Lama seyy tak update blog yang dah berhabuk nie .bila dah mula taip nie mesti ada je benda nak cerita .auwww .sekarang dah tak mcm dulu .i hope that i will accept this situation and i know it's is the high level so i must get ready for this even I am not ready yet !

Muhammad nazri bin shamsuddin lelaki yg bnyak ubah hidup aku daripada yg buruk menjadi lebih baek .dia lelaki yg pernah aku syg nd pernah aku benci .aku tak pernah sangka yg hubungan aku akan kekal dgn dia sampai setahun lebih sedangkan kita dah banyak sangat couple break .ni lah bak kata orang tua-2 kalau jodoh tak kemana .

Dulu aku pernah benci dia .yess ,i realy hate him damm much .dia pernah ada time aku susah dia just ada time aku senang je .aku pernah cuba lupakan dia nd terima orang laen .yess, i did it .aku 100% dapat lupakan dia .woww ,tak sangka .but lepas aku break dgn ex aku then dia muncul blik .aku mmg tak boleh terima dia but if i think about him ,i remember all think that my father said to me .he said "jangan pandang kejahatan seseorang tp pandang kebaikannya .kerana kejahatan cuma ada satu dalam seribu kebaikan" alhamdulillah berkat nasihat ayah aku .aku dapat terima dia kembali :') aku tahu ayah aku nak yang terbaik untuk aku .

Dan sekarang aku sangat sayangkan dia .yess i realy love him damm much .rasa mcm kelakar pulak bila ingat balik .mula-2 benci last-2 syg sangat-2 .betol kata orang tua-2 "jgn benci lama-2 jadi sayang" .sekarang aku nak fokus dgn hubungan aku dgn dia .yg lepas biarkan lepas .aku dah tak nak hilang dia .insyaallah aku akan cuba pertahankan hubungan nie dan aku takkan lupa tarikh keramat yg memulakan titik-2 bahagia nie (13.1.13) .dgn tarikh itu bermulalah satu lembaran baru untuk hdup aku :')

Aku ada 2insan yang tersangat aku sayang .aku dah kehilangan 1insan tersayang kerana tak mampu nak jaga dia sebaiknya dan aku tak hilang lagi 1 insan yg aku syg kerana kalau aku hilang kedua-duanya aku mati .

Sekarang aku dah bahagia dan aku harap kebahagian ni kekal untuk aku selamanya .walaupun dia bukan yang pertama tapi dia yang terakhir and aku akan kenangkan dia sampai aku mati :') terima kasih ALLAH s.w.t yg berikan semua ini kepada aku .walaupun aku selalu lalai untuk menunaikan tanggungjawab aku kepadanya .


:') kenangan terindahhh (':

Rabu, 30 Mei 2012 @ 8:59 PTG | 0 Comment [s]

assalammualaikum :) hari nihh eka nak cerita banyak benda tauu  ^.- yg happynya eka dapat balik excple eka yg paling eka syang :) MUHAMMAD NAZRI . anje sayang ucuk kayy . kitowg nihh asyik cple putus je kann ?? walau mcm mne pon kitowg gaduhh mesti nak baek balik . lepas nihh anje dhaa tak nak gadoh dgn ucuk lagi . kalau kita gadohh je anja takk marahh or tengking ucuk lagi kayy lebihh baek anje berdiam diri . lepas nihh ucuk nak buat apa buat lhaa anje takkan larang asalkan ucuk happy kayy . heheh ,


29/5 :nampak tak pic kat atas tuhh :) okeyy pic nihh actually mase dekat tanjung balau kayy :3 bolehh tahan best lhaa . hehhe , mase nak pergi nihh tak rancang betol-2 . last-2 minit baru bagi tauu . salah sape tahh , haihhh ^.- . yang perginya ramai gila boleyy takk . dha mcm satu kampung pergi , dgn makcik-makcik lagi ada . haihh , satu van bapak aku penuhh ehh . huru hara lhaa ehhh . terpaksa lhaa aku , boyfie aku(betik) , puteri ,, aboy n adik aku(najmie) naek kete . best lhaa laki aku dapat bawak kete bapak aku . pengalaman kayy nihh . heheh , kitowng sume berangkat dari rumahh nak pergi tanjung balau nihh dalam kul 3ptg .  mase dalam perjalana tuhh kitowg asyik membebel n melantak . tak sampai separuh perjalanan makanan ringan yg aku beli dhaa abis . yg pasti ini semua kerja aku , putri n aboy :3 heheh , cian laki aku mamandu tak dapat makan :P heheh . kitowg sampai dlm kul 4lebihh . aku ingatkan aku sampai dulu , rupanya bapak aku sampai dulu . bhahah , sampai-2 je troz tukar baju n troz mandi . best kayy best :3

mase malamnya pulak , betik nd aboy sebok nak hidupkan unggun api . yg penting unggun api kitowg jadi heheh . membe-2 adik aku ckp nak buat barbeque . tapi barang-2 tak bawak langsung . apa pon tak boleyy , terpaksa bapak aku pergi beli . cian ayah aku kayy , lepas dhaa beli tuhh kitowg pon buat lhaa barbeque . best gila boleyy :) penat mmg penat , tapi puas hati . sedap jugak kitowg buat barbeque :) hehehehe , banyak kitowg melantak tauu . huhu , lepas melantak tuhh lepak lhaa , perut dhaa kenyang . heheh ,
#tapi mase malam nihh , aku ada salah faham sikit dgn betik , okeyy aku tau aku nihh ego . apa yg aku cakap tuhh kauu lupakan kayy . anggap mcm aku tak cakap apa-2 :)

30/5 : pagi nihh sume bangum lambat . aku dengan membe-2 adik aku je yg bangun awal . betik , puteri nd aboy membuta lagi . pagi-2 aku dhaa maen air . heheh , lapa kayy masa nihh . dha tak ada benda nak makan . haihhh , aku ngn bapak aku jalan lhaa tgok ada kedai makan ke takk , tapi bnyak kedai mkan yg makanan dhaa habis . atoto , pagi-2 je akuu minum air gas . sakit perut kayy . heheh , ingatkan nak balik tengah hari , but membe-2 adik aku nihh lambat . boleyy pulak dia nan membe-2 diaa mandi kat kolam kad chalet . perhhh , menyirap boleyy . tunggu mcm apa . last-2 bapak aku suruhh grak balik dulu . huhu ,
ingatkan balik nak singgah bandar dulu , but tak jadi masing-2 penat . kitowg singah uma betik n aboy then troz balik rumah aku . balik-2 je masak maggi then makan sambil tgok cite ngongkrong :)

#best boleyy takk . aku takkan lupakan pengalaman nihh kayy :) sayang korang kayy . :3

I LOVE YOU SYANG ^.-

Isnin, 14 Mei 2012 @ 10:26 PTG | 1 Comment [s]

nihh si pendek yaya . wan camalia baidurie :) bby , i will gonna miss you syg . nanti kauu dha pindah mesti aku rindu kau gila vavi dhoe . kau teman terbaek aky syg , mmg kadang-2 aku ada terkasar bahasa dgn kau , aku marah kau , aku bad mood n aku tak layan kau , tapi sebenarnya aku syg kau bby :'( sumpah aku syg kauu tauu , bila tau kau pon nak tinggalkan aku , sedihh lhaa aku . sape lagy yg nak bergosip dgn aku , sape lagy nak dgr cita aku . mesti aku rindukan kau gedik . yeahhh , aku mmg akui yg aku mmg baru kenal kau right , but kita banyak memori . aku mintak maaf tau baby is ada sakitkan hati aku . jgn lupakan aku dgn kak miera ehh :'( muahhh bby jagi diri baek-2 kat tempat org . walau jauh kau tetap dalam hati aku yayunk


nihh si gebu rara dyaa :) farah nadia . anje , bby mesti nanti miss anje sngt-2 tauu . bnyak memori kita bersama kan . tapi kita kena tinggalkan semua tu . eyka nak saat indah kita tahun lepas . eyka mcm tak nak lari dari mase tuhh k . anje nanti pergi jauh , tapi jgn lupa org kad sini ehh , jgn lupa kak miera jugak . eyka mintak maaf if mase kawan ngn anje ada sakitkan hati , terngumpat , bad mood . mintak maaf sangat , dulu anje selalu ada time eyka susah , eyka pon selalu ada time anje susah . skrg kita dha tak boleyy mcm tuhh kan . i will gonna miss that moment :'( jage diri kat tempat org k . love u anje


here , yuyun (ekin) :) nurul ashikin sobirin . chomod , i miss you . aku tak dapat jumpe kau lhaa chomod . aku miss kau gila vavi dhoe . kau pon nak tinggalkan aku ngn kak miera . :'( ak rindu dhoe sikap selamber kau n yg penting sikap tak ada perasaan kau . bnyak benda kau dan aku dha lalui bersama . susah senang , aku takkan lupa dhoe , kau teman terbaek aku . aku tak nak hilang kau dhoe . aku mintak maaf ehh chomod if ada sakitkan hati kau , or what ever lhaa . aku syg kauu chomod . boley berubah tak ? demi aku , yaya , rara n kak miera . kitorg syg k . miss u  jaga diri kad tempat org tauu :'(

kak miera :) skrg tinggal kita dua je ehh . dorg sume dhaa tak ada . :'(


#aku rindu time nihh , andai masa bolehh diputarkan balik . aku nak masa nihh balik . :'( yaya , yuyun , rara . kalau rindu aku selalulahh sebut ayat huru hara tuhh ehh :) nanti aku akan selalu ada dekat dgn korg tauu . aku syg korg tauu :'( kita sama-2 berubah k menjadi yg lebihh baek . i love u all 

oh no ! result PMR

Rabu, 21 Disember 2011 @ 9:12 PTG | 0 Comment [s]

assalammualaikum , (tak jawab dosa okeyy) . wahh pixca aku pakai bju skola hee :) aku sememangnya mmg budak skola lagy ^^ esok 22/12 , tarikh keramat yg aku tunggu . seriusly aku mmg takod gila , keputusan pmr aku keluar . mase peperiksaan ary tu aku dahh cuba sedaya upaya untuk buat . walaupon ada soalan yg tak tau aku try jugax buat . kalau boleyy aku nak keputusan yg baek . aku nak banggakn family aku . aku anak pertama . papa aku pernah ckp 'papa kalau bolehh nak tgok eka msok universiti . papa tak kesah habis duit pun untuk pelajaran eka . asalkn  anak papa nie berjaya . hidup mase eka nty susah tau , nak cari keje kena ada keputusan yg tinggi . eka nak ke hidup tak tentu arah tanpe keje . papa nak eka jadi contoh untuk adik2 , kalau eka berjaya adik2 pon akan ikod sekali .' papa aku ckp mcm nie . aku pegang apa yg papa aku ckp :( aku nakk banggakn dowg mase keputusn PMR nie . mase UPSR aku tak dpt nakkk banggakn papa ngn mama aku :( aku tak dpt 5A pon , aku just dpt 3A 1B 1C . aku harap lah keputusan PMR aku baek . ^^ papa and mama wait and see my result okeyy :) syg papa n mama , syg diaa jugax (nazri)

buka pose brsama mereka :)

Sabtu, 20 Ogos 2011 @ 12:24 PTG | 0 Comment [s]


huhue , sejak akuu brgelar single ni , akuu bnyak luangkn masa aku nan membe2 , . seronok single , . heheh , :) , . 
ari nie akuu buka pose nan mem2 akuu . yana , maisara , sofia , wany , aida and ain :) ,adeq aku yg pompuan pon ikod sekali . seronok gila :) , . kitowg brbuka tat jusco ^_^ , . jusco mengigatkan aku pade seseorg :( , . huhuh , p aku dh lupakn diaa :D heheh , aku harp dapat luangkan time aku nan korg lagy :D i'm happy with u :) 


my heart

Sabtu, 25 Jun 2011 @ 7:03 PTG | 0 Comment [s]

akuu ingat aku dpt lupakan diaa ! tapi aku silap ! hmm ,, . :'( kau dahh ada kehidupan kauu sendiri :D hope kauu bahagia dgn diaa , . lupakan aku , lupakan kenangan kita :( boleh tak kalau aku takk nak cple lgy ? kauu takk rasa apa yg aku rasa , kenapa kauu bagi akuu harapan dhoo . kau yg pertama dan kau yng terakhir kat hati aku :'( hope kauu happy ngn life kauu , . apa yg jadi kt aku sume sebb kauu ! aku cederakan diri akuu , sbb kauu . tpy kauu takk pernah paham ! kau still cakap akuu takk syg kauu . 


Older Post
The Disclaimer

Hi ! Welcome Peeps :)
Singgah Jangan Tenguk Jer Follow Lah Kalau Rajin


Navigations!

Diary About